Općini Nedelišće i ove godine maksimalni broj bodova iz transparentnosti proračuna

Svake godine Institut za javne financije provodi istraživanje transparentnosti proračuna županija, gradova i općina u Republici Hrvatski. Tako su i ove godine predstavljeni rezultati koji obuhvaćaju svih 576 lokalnih proračuna.

Istraživanjem se utvrđuje količina i pravovremenost objavljivanja dokumenata, te kvaliteta službenih internetskih stranica. Cilj istraživanja je utvrditi objavljuju li sve županije, gradovi i općine svake godine ključne proračunske dokumente na svojim mrežnim stranicama koji su temeljni korak prema potpunijoj transparentnosti i participaciji građana, odnosno neophodan preduvjet za educiranje građana i njihovo uključivanje u lokalne proračunske procese. Transparentnost se izražava ocjenom 0-5, pri čemu ocjena odgovara broju ključnih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama pojedine jedinice lokalne ili regionalne samouprave.

Općina Nedelišće je u navedenom istraživanju osvojila maksimalni broj bodova, te je u ime Instituta za javne financije primila priznanje za transparentnost općinskog proračuna.

Pin It
© 2020 Općina Nedelišće