Općina Nedelišće - važna obavijest!

Želimo vas podsjetiti na važne odredbe vezane uz loženje i lokaciju uskrsne vatre "Vuzmenke".

Prvo i najvažnije, spaljivanje uskrsne vatre treba biti organizirano uz obavezno vatrogasno dežurstvo vatrogasne postrojbe naselja u kojem se vatra organizira. Neorganizirano loženje nije dozvoljeno, osobito u vjetrovitim uvjetima, radi sigurnosti svih građana!

Također, važno je odabrati odgovarajuću lokaciju za "Vuzmenku". Manje "Vuzmenke" mogu se nalaziti na udaljenosti od minimalno 30 metara od gospodarskih i drugih objekata, dok veće moraju biti udaljene najmanje 70 metara. Prilikom samog loženja, koristite isključivo poljoprivredni, šumski ili biljni otpad - spaljivanje otpada nebiljnog porijekla (sekundarne sirovine, razne vrste otpada poput kablova ili guma) nije dozvoljeno!

Apeliramo na sve građane da prilikom loženja primijene odgovarajuće mjere zaštite od požara i da posebnu pažnju posvete nadzoru nad djecom! Vaša sigurnost i sigurnost vaše imovine su nam prioritet!

Molimo sve koji će paliti "Vuzmenke" da to učine odgovorno i uz poštivanje propisa. Hvala vam na suradnji i želimo vam sretan i blagoslovljen Uskrs!

Pin It
© 2020 Općina Nedelišće