Konstituirano Općinsko vijeće Općine Nedelišće

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Nedelišće održana je u utorak 20. lipnja u općinskoj vijećnici u Nedelišću.

Podsjećeno je kako je lista SDP, HSU, HNS, Laburisti i MDS na lokalnim izborima 21. svibnja dobila 13 vijećničkih mjesta, i to redom Darko Dania, Hrvoje Kolman, Marjan Marciuš, Vitomir Kirić, Vanesa Čuka, Ivan Marciuš, Darinka Pergar, Magdalena Špicar Marciuš, Ljudevit Bošćak, Sara Horvat, Tomica Novak, Radmila Kopačević i Željko Ciglarić.

HDZ i HDS dobili su tri mjesta, i to Robert Grudić, dr. med. sc., Dijana Posavec, mr. sc. i Franjo Cimerman. Živi zid i Međimurska stranka dobili su jedno mjesto koje je pripalo Anni Bratković. Radovan Balog s liste SDP, HSU, HNS, Laburisti i MDS, pripadnik je romske nacionalne manjine kojoj se jamči zastupljenost u Općinskom vijeću, a sukladno Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina pripalo mu je 18. mjesto za člana Općinskog vijeća Nedelišća.

Svi su oni na sjednici položili svečane prisege. Umjesto Darka Danie, koji je izabran za općinskog načelnika, te mu mandat miruje po zakonskom propisu, umjesto njega, a sukladno sporazumu koalicijskih stranaka, za njegovu zamjenicu SDP je odredio Ivanu Pozvek iz Pretetinca.

Zahtjev za mirovanje mandata podnio je Robert Grudić s koalicijske liste HDZ-MDS, pa je na njegovo mjesto u Vijeće ušao Ivan Klekar iz Nedelišća.

Za predsjednika Općinskog vijeća Općine Nedelišće izabran je Ljudevit Bošćak, a za potpredsjednike Vijeća Ivan Marciuš i Hrvoje Kolman.

Novi predsjednik Lj. Bošćak zahvalio je na izboru kazavši kako je radostan što će u Vijeću raditi i mlade i sijede glave, a što je jamstvo kako će Općina Nedelišće imati daljnji nezaustavljivi razvoj. Načelnik Darko Dania zahvalio je svima koji su radili za dobrobit Općine u prošlom sazivu, a nove je pozvao da ih slijede za dobro Nedelišća.

 

 

Pin It
© 2020 Općina Nedelišće