Spretne i poletne žene iz Dunjkovca

Članice Udruge žena Dunjkovec ujedno su članice Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ pa su se tako odazvale 24. festivalu sportske rekreacije žena održanom u Goričanu. Između 27 ekipa sudionica, osvojile su odlično treće mjesto i tako se izravno plasirale na Državno prvenstvo rekreativki koje će se održavati 16. studenog u Virovitici. Dame iz UŽ Mursko Središće osvojile su prvo, a iz Male Subotice drugo mjesto te također odlaze na istok Hrvatske na nacionalno natjecanje.

Vrijedi istaknuti da su dame iz UŽ Dunjkovec sada po peti put naše predstavnice na Državnom prvenstvu rekreativki i uvijek osvajaju visoke plasmane. Tako su u Delnicama osvojile 8. mjesto, Vukovaru peto, a 2017. godine u Zadru treće mjesto. Natjecanje se održava u disciplinama nabacivanja kolutova, pikada, viseće kuglane, bacanju loptice u koš, tunelu i vođenju lopte nogom.

Osim rekreacije žene iz Dunjkovca su vješte i u spravljanju kolača pa su se tako predstavile na 5. festivalu međimurskih slastica „Bakini kolači“ održanom 21. rujna u Belici. Tamo ih je podržao i općinski načelnik Darko Dania koji im je također čestitao na lijepim uspjesima u sportskoj rekreaciji.

 

Pin It
© 2020 Općina Nedelišće