Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća obillježen Dan pobjede

5. kolovoza 2019., u Nedelišću je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima obilejžen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Uz spomenik je položen vijenac Općine Nedelišće i zapaljene svijeće u ime obitelji poginulih hrvatskih branitelja i braniteljskih udruga, dok su svijeće kod spomen-ploče šestorici stradalih hrvatskih branitelja položili njihovi suborci i članovi obitelji.

Općinu su predstavljali zamjenici načelnika Željko Kacun i Nikola Novak, vijećnici Općinskog vijeća, dok su svoj tradicionalni odaziv ovome prazniku zabilježili članovi obitelji stradalih branitelja, zatim Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Ogranak Nedelišće te predstavnici vijeća mjesnih odbora.

Na odavanje počasti poginulim i nestalim braniteljima pozvao je zamjenik načelnika Željko Kacun, koji je ukratko podsjetio na događaje s početka kolovoza 1995. godine. Tada su u vojno-redarstvenoj akciji Oluja oslobođena okupirana područja i vraćena u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske. Dvadesetak branitelja s područja općine Nedelišće sudjelovalo je u Oluji, ključnoj akciji kojom je obilježen kraj Domovinskog rata u Hrvatskoj.

Pin It
© 2020 Općina Nedelišće