Ponosni smo na vaš uspjeh!

PRIJEM NAČELNIKA DARKA DANIJE ZA MAŽORETKINJE NEDELIŠĆA

Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania priredio je 26. lipnja prijem za Mažoretkinje Nedelišće, predvođene Vedranom Radmanić, kako bi im čestitao na sjajnim uspjesima zabilježenim u posljednja dva mjeseca. Natjecateljska sezona približila se kraju, a nedelišćanske mažoretkinje proslavile su je medaljama i peharima.

- Ponosan sam što sam bio u prilici gledati vas u Novalji na Državnom prvenstvu i spoznati koliko je lijepo biti iz Nedelišća u trenucima dok i vi nastupate pod tim imenom. Čestitam vam na lijepim uspjesima, na državnim naslovima, a posebno na kontinuitetu koji ova udruga održava. Općina će vas i dalje podupirati u radu, na to možete računati kao i sve udruge kojima pomažemo u djelovanju. Drago mi je što je veliki broj djevojčica i djevojaka u mažoretkinjama, da njegujete vlastitu vještinu u tom plesu, disciplinu, ustrajnost i bilo bi nam svima drago da tako ostane još dugo vremena. Na neki način ste postale zaštitni znak naše općine ne samo u Međimurju, nego i u Hrvatskoj. Na vas uvijek možemo računati kad su manifestacije i svečanosti u pitanju, a koje organizira Općina, no vidim da ste susretljive i prema drugim udrugama i organizacijama, što me posebno raduje jer tu i jesmo jedni za druge - poručio je Darko Dania mažoretkinjama. Uz njega čestitke je uputio i zamjenik načelnika Željko Kacun.

Vedrana Radmanić je zahvalila načelniku na prijemu, a posebno na dolasku na Državno prvenstvo jer su time, smatra, došle u prvi plan po podršci koju uživaju.

- Mi treninge održavamo u više dvorana i nadamo se da ćemo u budućnosti moći koristiti samo jednu dvoranu. Najbolji nam je Aton zbog visine dvorane, ali i svih drugih uvjeta koji su naprosto praktični, no dugo godina se već snalazimo pa ćemo se i dalje do nekih drugih uvjeta. Općini i načelniku dugujemo zahvalnost na razumijevanju koje pokazuje za naš rad. Puno nas i znamo to cijeni, a jednako tako se zna da smo uvijek otvorene za nastupe i suradnju koja proizlazi iz potreba Općine, njezine Turističke zajednice i drugih - rekla je Vedrana Radmanić, uz koju su prijemu prisustvovale i trenerice Ivana Hajdinjak i Lucija Novak.

Osvojeni naslovi

U Novalji je od 17. do 19. svibnja 2019. održano Državno prvenstvo Mažoret saveza Hrvatske na kojem su, zajedno s brojnim timovima iz cijele Hrvatske, sudjelovale i Mažoretkinje Nedelišća. Nakon napornih priprema cijele sezone, trud se isplatio te su se Nedelišćanke okitile s nekoliko medalja i kući donijele tri nova pehara.

Na prvenstvu su se predstavile s 4 natjecateljska sastava (mlađe kadetkinje, starije kadetkinje, juniorke i seniorke) u 8 natjecateljskih kategorijate s ukupno preko 70 mažoretkinja, čime su bile jedne od najbrojnijih grupa na natjecanju.

Rezultatima su i više nego zadovoljne, a upravo su na ovom državnom prvenstvu postigle najbolji uspjeh ikad. Starije kadetkinje su u kategoriji štap osvojile srebro, kao i juniorke koje su se okitile s dva srebra i u pomponima i u kategoriji štap. Četvrtu medalju i to brončanu osvojile su Lara Šafarić i Rea Novak u kategoriji juniorke duo. Osim medalja, ostali rezultati su također odlični pa je tako seniorka Hana Novak u solo kategoriji osvojila četvrto mjesto, seniorke Tena Treska i Martina Železnjak bile su pete u duo kategoriji, a mlađim kadetkinjama u pomponima i seniorkama u kategoriji štap medalja je izmakla za dlaku te su bile odlične četvrte.

Za mažoretkinje nema predaha pa tako najavljuju svoje pripreme za brojne nastupe i putovanja koji slijede tijekom ljeta i 7. mažoret kamp od 26. do 30. kolovoza 2019.

 

Pin It
© 2020 Općina Nedelišće