Dan državosti u Općini Nedelišće

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske, u ponedjeljak 24. lipnja 2019. godine, predstavnici Općine Nedelišće na čelu s načelnikom Darkom Daniom i njegovim zamjenikom Željkom Kacunom zajedno s članovima Općinskog vijeća, predstavnicima vijeća mjesnih odbora, političkih stranaka, predstavnicima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Nedelišće, članovima obitelji poginulih te župnikom Župe Presvetog Trojstva u Nedelišću, položili su vijenac i upalili svijeće.

 

Vijenac je položen kod spomen-obilježja braniteljima domovine Hrvatske 1991. - 1995., podignutog kod zgrade sjedišta Općine u Nedelišću, a kod spomen-obilježja i podno spomen-ploče stradalim hrvatskim braniteljima s područja Općine Nedelišće upaljene su i svijeće.

 

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Ogranak Nedelišće Damir Tomšić tom je prilikom okupljene podsjetio na važnost ovog državnog praznika kojim se obilježava sjednica Hrvatskog sabora, održana 25. lipnja 1991. godine, te povijesna odluka Hrvatskoga sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika.

 

Obilježavanju je prisustvovao i zajedničku molitvu održao župnik Župe Presvetog Trojstva u Nedelišću Tihomir Ciglar koji je prethodno održao i misu za domovinu i pokojne branitelje.

 

Na kraju je načelnik Općine Nedelišće Darko Dania svim žiteljima Općine Nedelišće poželio sretan Dan državnosti.

Pin It
© 2020 Općina Nedelišće