Pisanice su na svome mjestu!

Mališani iz nedelišćanskih dječjih vrtića Zvončić i Zvjezdica položili su u srijedu 17. travnja, pisanice u veliko gnijezdo pleteno u samom centru Nedelišća.

Ispred Ureda Turističke zajednice (pored bivšeg NM Kluba) organizirano je druženje povodom nadolazećeg najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, čime su članice Udruge žena Nedelišće i članovi Udruge uzgajivača malih životinja pružili ruku suradnje domaćinu događanja, Turističkoj zajednici Općine Nedelišće.

Mališane su dopratile njihove odgojiteljice, a uz članove udruga dočekao ih je i načelnik Općine Darko Dania. Uzgajivači malih životinja su u oba vrtića pravodobno dostavili tristo jaja koje su djeca sama oslikala i ukrasila. Tako obojane pisanice dječica su donijela, položila u veliko gnijezdo pleteno za tu priliku i otpjevala prigodne pjesmice. Proučili su i male uskršnje zečeve napravljene od komušine, kušali kolače i slatkiše, a u džepove su svi redom stavili mala čokoladna jaja koje im je darovala Turistička zajednica Općine Nedelišće.

Suncem okupani centar Nedelišća tako je osvježen šarenilom kako ga zamišlja dječja mašta i slavljenjem života kako ga slavi Uskrs.

Pin It
© 2020 Općina Nedelišće