Kreće izgradnja nogometnog igrališta u naselju Parag

Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania i predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “Kali Sara” Suzana Krčmar potpisali su u srijedu, 27. veljače, sporazum o sufinanciranju izgradnje i opremanja sportskog igrališta u romskom naselju Parag. Službenom potpisivanju sporazuma odazvao se i saborski zastupnik Veljko Kajtazi, koji je službeni posjet Međimurskoj županiji iskoristio za razgovore s vodećim ljudima Općine Nedelišće, te predsjednik Vijeća mjesnog odbora Parag Matjaš Oršoš.  U toj prigodi načelnik Dania je akcentirao činjenicu da se romskoj populaciji koja živi na području općine Nedelišće pridaje velika pozornost upravo s ciljem poboljšanja životnih uvjeta.

- Naša dužnost, kao lokalne samouprave, jest da pozornost posvećujemo svim pitanjima koja određuju kvalitetu života i rada. Konkretno, za Parag ćemo osigurati svu potrebnu materijalnu podršku da se uredi i asfaltira nogometno igralište dimenzija 40x20 metara, s aluminijskim golovima, zaštitnom mrežom i ogradom. Općina će biti koordinator ovog projekta, a vjerujem da ćemo na taj način definirati još programa u kojima možemo surađivati sa Savezom “Kali Sara”. Ovo je tek jedan od brojnih koraka koje smo kao Općina već učinili kako bismo kod romske populacije stvorili osjećaj pripadnosti zajednici sa svim pravima i obvezama koje ona podrazumijeva. Uvjeren sam da je pred nama još čvršća suradnja i međusobno razumijevanje s romskom nacionalnom manjinom do kojeg nam je  stalo i kao lokalnoj samoupravi, i kao građanima - ističe načelnik Darko Dania.

Savez Roma u RH “Kali Sara” će izgradnju igrališta financirati iznosom od 200 tisuća kuna, dok će Općina financirati razliku do punog iznosa radova. Prema riječima Suzane Krčmar, bit će imenovane osobe koje će pratiti realizaciju radova, o čemu će izvješće Općine biti dovršeno do 29. svibnja o.g.

Pin It
© 2020 Općina Nedelišće