Povodom pete obljetnice smrti poduzetnika Zvonka Kermana (počasnog člana IPA-e Međimurje – Čakovec) 13. siječnja njegovo vječno počivalište obišli su načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, predsjednik policijske udruge IPA Međimurje – Čakovec Darko Dragičević i tajnik policijske  udruge IPA Međimurje – Čakovec Dario Srnec, te zapalili svijeće u znak zahvalnosti.

Neka mu je vječna hvala i slava…

Općina Nedelišće do akademske godine 2020./2021. imala je aktivne ugovorne obaveze za 51 stipendista. Kada se tome pribroji 30 novih stipendista, Općina Nedelišće u aktualnoj akademskoj godini stipendira ukupno 81 studenta.

 Iz općinskog proračuna za nove će se stipendiste izdvojiti 188.000 kuna, za postojeće studente 322.000 kuna, odnosno ukupno 510.000 kuna.

U natječaju su se gledala i deficitarna zanimanja na području Općine Nedelišće - strojarstvo, građevinarstvo, radna terapija, medicina, računarstvo, elektrotehnika, matematika i fizika – nastavnički smjer, anglistika, germanistika, rehabilitacija i psihologija, logopedija, rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

A iznos stipendija kreće se od 600 kn za studij u Zagrebu i ostalim gradovima Hrvatske te 800 kn za studij u inozemstvu.

U prigodi dolaska najvažnijeg blagdana u godini Božića podijeljeni su drugi po redu paketi kućanskih i higijenskih potrepština krajnjim korisnicima u programu "Zaželi" uz prigodnu blagdansku čestitku načelnika Općine Nedelišće Darka Danie.

Dragi prijatelji Banovine, Općina Nedelišće stoji uz vas i spremni smo pomoći ljudstvom i opremom. Ove neviđene prirodne katastrofe i razaranja odnijele su nekoliko života. Stojimo sućutno u tuzi i molitvi s obiteljima nastradalih.

Općina Nedelišće  izdvojiti će  50.000 kuna financijske pomoći iz općinskog proračuna za sve ljude koji su ostali bez svojih domova. Akciji prikupljanja pomoći pridružila se i Župa Presvetog Trojstva u Nedelišću, a pridružiti će se i ostale župe iz područja Općine Nedelišće.

Gradsko društvo Crvenog križa od danas 30.12. kreće s prikupljanjem pomoći za cijelo Međimurje tokom sljedeća dva mjeseca svaki dan od 09-18 sati u sajamskoj dvorani Mesapa u Nedelišću na adresi Josipa Marčeca 27, 40305 Nedelišće.

Prikupljenu robu volonteri će  pakirati u obiteljske pakete i organizirano distribuirati na područja Petrinje, Gline i ostalih okolnih naselja koja su pogođena potresom.

 

  S obzirom da su se povećali resursi za skladištenje robe, građani mogu donirati odjeću/obuću i deke. A vezano uz prehrambene i higijenske potrepštine – prikupljaju se slijedeći artikli:

Općina Nedelišće poziva sve svoje umirovljenike da podignu svoje božićnice u prostorijama DVD Nedelišće (bivša Lipa) u razdoblju od 09. – 18. 12. 2020. svakim radnim danom od 09:00 do 16:00 sati koju će dijeliti članovi Matice umirovljenika Općine Nedelišće. Svi umirovljenici do 1.500 kuna mirovine dobiti će iznos od 200 kuna, a od 1.500 – 2.000 kuna mirovine dobiti će iznos od 150 kuna. Molimo sve umirovljenike da sa sobom ponesu potvrdu o visini mirovine i osobnu iskaznicu. Ukoliko netko od umirovljenika nije u mogućnosti sam podignuti božićnicu mogu je podignuti članovi obitelji sa potvrdom o visini mirovine, osobnom iskaznicom umirovljenika i svojom osobnom iskaznicom. Zahvaljujemo se svim vijećnicima općinskog vijeća Općine Nedelišće na podršci ove inicijative koju je pred desetak godina pokrenula Hrvatska stranka umirovljenika Općine Nedelišće.

Ovim povodom želimo svim umirovljenicima čestit i miran Božić i božićne blagdane.

© 2020 Općina Nedelišće