U srijedu 08.07.2020. godine GKP Čakom nastavlja sa podjelom bio spremnika na području Općine Nedelišće u naselju Pušćine.

Molimo građane da budu kod kuće kako bi mogli besplatno preuzeti spremnik za bio otpad.

U slučaju lošeg vremena podjela posuda odgađa se za sljedeći radni dan.

U četvrtak, 18. lipnja 2020. godine je u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana svečanost uručenja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva “Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II”. Općina Nedelišće također je među prijaviteljima u ovome pozivu, a ugovor koji je preuzeo načelnik Darko Dania predviđa dodjelu 1.850.000,00 kuna bespovratnih sredstava osiguranih iz Europskog socijalnog fonda.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar osobno su uručili ugovore korisnicima programa, ističući kako će ovime biti omogućeno doškolovanje i zapošljavanje žena. Stjecanjem novih ili dodatnih kompetencija rasti će i njihova konkurentnost na tržištu rada.

- Mi smo prijavili projekt zapošljavanja dvadesetak žena koje će brinuti za 120 nemoćnih, starijih osoba na području općine Nedelišće. Žene će proći dodatno doškolovanje čime će steći zanimanje koje im se upisuje u radnu knjigu. Zahvaljujući programu “Zaželi”, koji u 100-postotnom obimu financira Europski socijalni fond, mi iskreno vjerujemo da će biti napravljeni novi pomaci u zapošljivosti žena, u njihovom osnaživanju kad je općenito riječ o djelovanju na tržištu rada te da ćemo proširiti njihove kompetencije, a da će istovremeno našim sugrađanima koji su u potrebi biti olakšana svakodnevica - ističe načelnik Darko Dania kojem su domaćini čestitali na uspješnoj prijavi projekta.

 1. Organizator fotografskog natječaja „Moji doli i bregi“ je Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi.
 2. Pravo sudjelovanja imaju sve osobe koje se bave fotografijom, bez obzira na prebivalište, spol, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Prava sudjelovanja izuzeti su članovi ocjenjivačkog žirija, osobe u organizacijskom odboru te osobe mlađe od 16 godina.
 3. Foto natječaj ima dvije teme:
  1. Poljoprivreda
  2. Turizam

Sudionici se pozivaju na dokumentiranje i stvaranje vlastitog doživljaja zadanih tema. Sadržaj fotografije mora biti povezan s temama, a fotografije moraju biti snimljene na području LAG-a Međimurski doli i bregi, tj. na području Općine Belica, Općine Domašinec, Općine Gornji Mihaljevec, Općine Mala Subotica, Općine Nedelišće, Općine Podturen, Općine Pribislavec, Općine Selnica, Općine Strahoninec, Općine Sveti Juraj na Bregu, Općine Sveti Martin na Muri, Općine Šenkovec, Općine Štrigova, Općine Vratišinec i Grada Mursko Središće.

 1. Svaki sudionik može poslati ukupno 5 fotografija. Obrada fotografija dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Propisana veličina fotografije je min. 2000px po širini. Prijavljene fotografije moraju biti u JPG ili JPEG formatu. Autori/ice nagrađenih fotografija bit će zamoljeni/e dostaviti ih u punoj rezoluciji.
 2. Natječaj traje od 11. svibnja do 31. srpnja 2020. godine.
 3. Fotografije se šalju na adresu elektronske pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom lokacije na kojoj je snimljena fotografija, imenom i prezimenom i datumom rođenja autora, adresom elektronske pošte i brojem telefona.
 4. Sudionici foto natječaja „Moji doli i bregi“ suglasni su s objavom fotografija na web stranici LAG-a Međimurski doli i bregi http://lag-medjimurskidoliibregi.hr/ i društvenim mrežama LAG-a Međimurski doli i bregi. Sudionici foto natječaja „Moji doli i bregi“ suglasni su s korištenjem fotografija u promotivne svrhe LAG-a.
 5. Sva autorska prava na poslane fotografije ostaju u vlasništvu autora, ali LAG Međimurski doli i bregi zadržava pravo objavljivanja svih prijavljenih fotografija u tiskanom i elektronskom izdanju publikacija LAG-a Međimurski doli i bregi, te na svojoj Internet stranici i društvenim mrežama. LAG Međimurski doli i bregi se obvezuje sve fotografije potpisivati imenima i prezimenima autora prilikom korištenja.
 6. Najbolje fotografije odabrat će ocjenjivački žiri sastavljen od tri člana koji ne mogu sudjelovati u natječaju. Rezultati natječaja bit će objavljeni na Internet i Facebook stranici LAG-a Međimurski doli i bregi po završetku natječaja.
 7. Svaki autor snosi osobnu odgovornost za ono što predstavljaju njegova djela.
 8. Radovi koji ne podliježu temi i tehničkim karakteristikama neće biti prihvaćeni ni ocjenjivani.
 9. Autori odabranih fotografija bit će nagrađeni bogatim poklon paketima članova LAG-a Međimurski doli i bregi.

Na području Nedelišća završena je instalacija komunikacijske opreme iz programa WiFi4EU . 

Inicijativom WiFi4EU u jedinicama lokalne samouprave diljem Europe promiče se besplatan Wi-Fi pristup za građane u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji.

Vrijednost projekta je 111.380,00 kuna, a iznos od 15.000,00 €, koji u okviru inicijative financira Europska komisija putem Instrumenta za povezivanje Europe (CEF,) dodijeljen je Općini Nedelišće koji se kao potpora iskoristio za instaliranje pristupnih točaka na javnim mjestima (INEA/CEF/WiFi4EU/2-2019/019303-041031).

Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava (Grant agreement) potpisan je s Innovation and Networks Executive Agency (INEA), dok je Ugovor o nabavi opreme i izvođenjem radova sklopljen s Optima telekomom. 

Pristupne točke instalirane su na sljedećim lokacijama: Zgrada Općinske uprave pokriva i prostor kod banke i pošte te doma zdravlja, Trg Republike kod spomenika tiskari te prostor kod platane.

 

 

© 2020 Općina Nedelišće