Ova stranica koristi kolačiće kako bismo unaprijedili kvalitetu njezina sadržaja . Korištenjem sadržaja, pristajete na korištenje kolačića .

Dođete li u Međimurje, Općinu Nedelišće ne možete zaobići. Općina Nedelišće prostire se već od samog prijelaza preko mosta hrvatskog bana Josipa Jelačića na rijeci Dravi. Dakle, dođete li iz pravca juga autocestom, a nastavno magistralnom prometnicom Zagreb - Varaždin - Čakovec, dočekat će Vas Općina Nedelišće. Na putu do Čakovca proći ćete nekim naseljima općine, kao što su Gornji Kuršanec, Pušćine i Nedelišće. Dođete li u Međimurje iz Slovenije, prijeći ćete preko međunarodnog graničnog cestovnog prijelaza u Trnovcu, a vozeći do Nedelišća proći ćete i Gornjim Hrašćanom. Odlučite li razgledati ljepote međimurskog briježnog kraja, ne zaboravite, naselja Dunjkovec i Slakovec, a dijelom i Macinec, nalaze se na tom putu prema međimurskom gorju.


Po broju stanovnika i godišnjem proračunu riječ je o najvećoj međimurskoj općini. Veći od općine Nedelišće po broju stanovnika i proračunu samo je grad Čakovec.

Općina Nedelišće ima, na neki način, oblik jajeta. Na sjeveru se nalazi Slakovec, na jugu Pušćine i Gornji Kuršanec, a u središtu se smjestilo ostalih osam naselja: Črečan, Macinec, Trnovec, Gornji Hrašćan, Parag, Pretetinec, Dunjkovec i Nedelišće. Sva su mjesta cestovno dobro povezana, a odlična je i povezanost s gradovima Čakovec i Varaždin. Ne zaboravite, naša je općina samo nekoliko koraka udaljena od tih gradova.

U našoj općini osjeća se međimurski duh, koji se očituje u razvijenosti naselja i poduzetništvu te susretljivosti naših ljudi. Osim toga, u općini se velika pozornost pridaje zaštiti čovjekovog okoliša, pa ćete se stoga kod nas osjećati ugodno. Općina Nedelišće zadovoljit će sve Vaše potrebe. Dovoljno je razvijena, urbanizirana i blizu većim gradovima, da zadovolji današnjeg modernog čovjeka. No, isto je tako dovoljno ispunjena mirom, tišinom i "seoskim" duhom, da opusti svakog tko u nju dođe tražiti odmor od bučne i stresne svakodnevice. Za sve informacije možete se obratiti u ured Općine Nedelišće ili općinskoj Turističkoj zajednici, gdje će Vas upoznati s onime što Vas zanima. Isto tako, želite li posjetiti pojedinačno ili u skupini našu općinu ili nas posjetiti u okviru nekog većeg izleta po Međimurju, obratite nam se s povjerenjem. Na ovim ćete stranicama moći pronaći mnogo podataka o samoj općini, naseljima, vjerskim zajednicama, udrugama i društvima, zatim zanimljivosti, aktualnosti, vijesti. Ne nađete li ipak ono što vas zanima, obratite nam se. A mi Vas pozivamo u općinu Nedelišće.

Dočekat će Vas lijepo uređene okućnice i dvorišta, cvjetni slapovi na balkonima i prozorima, obrađene oranice, stoljetne šume i mirisne livade. Dođite, razgledajte "međimursko more" - jezero kod Gornjeg Kuršanca, koje nudi velike mogućnosti nautičkog turizma, okrijepite se u mnogobrojnim ugostiteljskim lokalima, razgledajte spomenik prirode - tristoljetnu platanu, spomenike kulture - crkve u Nedelišću i Macincu, spomenike posvećene ljudima značajnima za povijest Međimurja i naših ljudi - spomenik Nikoli Zrinskom u Gornjem Kuršancu te skulpturu Smoligar u Dunjkovcu, posjetite nas u vrijeme Dana općine Nedelišće, kada se organiziraju višednevne manifestacije - Međimurski sajam poduzetništva, priredba "Međimurska popevka", te niz sportskih i društvenih priredbi, a ako ste lovac ili ribolovac, doći ćete na pravo mjesto. Nemojte propustiti vidjeti i čuti međimurske običaje koje njeguje naša kulturno-umjetnička udruga "Seljačka sloga", Božićni koncert, Večer pjesme i plesa, fašničku povorku, a tu su i nastupi Pjevačkog zbora «Josip Vrhovski» Nedelišće, Mažoretkinja Nedelišće i Puhačkog orkestra Nedelišće... Za rekreativce uređene su pješačke i biciklističke staze, teniski tereni, održavaju se izložbe malih životinja ...

Dođite . . .

Dobro nam došli !