Ova stranica koristi kolačiće kako bismo unaprijedili kvalitetu njezina sadržaja . Korištenjem sadržaja, pristajete na korištenje kolačića .

Restoran "Mamica" u Pušćinama uz podršku Turističke zajednice Općine Nedelišće i Turističke zajednice Međimurske županije priređuje i ove godine zanimljivu turističku manifestaciju "Mamičina žetva" koja će se održati u subotu 1. srpnja tijekom cijeloga dana. Središnje događanje: TRADICIONALAN PRIKAZ ŽETVE u izvedbi KUU Seljačka sloga iz Nedelišća počet će u 11 sati.

No, program počinje već od 9 sati, a pritom napominjemo kako će poseban Japičin vlakec voziti na Mamičinu žetvu od 9 do 23 sata. Riječ je o kružnoj vožnji turističkog vlakeca sa stajanjima u Mamici. Turistički vlakec vozit će na relaciji Varaždin-Pušćine-Čakovec (kružno u oba smjera) non-stop u vrijeme održavanja programa. Vozna karta je 30 kuna, a za djecu je vožnja besplatna.

Ujutro u 9 sati Kiwi go crazy priređuje vođenu jutarnju meditaciju: Zahvalnost Majci zemlji. U 10 sati počinje višesatna emisija Sunce na prozorčiću na drugom programu Hrvatskog radija, a manifestacija će biti prikazana kroz razgovor voditelja Mirka Fodora s gostima. Igraonica za djecu otvara se u 11 sati s raznolikom ponudom od facepaintinga, seoskih igara, izrade predmeta od slame, labirinta... te će potrajati do 13 sati, ali se ponovno nastavlja od 16 do 18 sati. Natjecanje u žetvi počinje u 18 sati. Amaterske skupine sa 2 do 4 člana mogu se prijaviti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Za ovogodišnju "Mamičinu žetvu", koja se priređuje treću godinu za redom, međimurski poljoprivrednici donirali su oko 200 bala slame.

Umjetnik i kipar Nikola Faler iz Osijeka od doniranih bala slame i ove će godine napraviti atraktivne instalacije.

Od 19 sati kreće prava zabava pod šatorom uz proglašenje pobjednika natjecanja, svirku Žive pozitive, a za dobro raspoloženje priređena je i raznolika gastro ponuda. Svi ste dobrodošli!