Ova stranica koristi kolačiće kako bismo unaprijedili kvalitetu njezina sadržaja . Korištenjem sadržaja, pristajete na korištenje kolačića .

U sklopu biskupske vizitacije Župe Presvetog Trojstva u Nedelišću, varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak posjetio je u utorak, 11. rujna 2012., sjedište Općine Nedelišće. Biskupa su primili načelnik Općine Nedelišće Mladen Horvat, predsjednik Općinskog vijeća Željko Kacun i zamjenik načelnika Darko Dania. U pratnji biskupa Mrzljaka bili su župnik preč. Nikola Samodol, župni vikar vlč. Josip Đurin i domaći sin vlč. Karlo Šimek, rodom iz Pušćina.

Načelnik Mladen Horvat upoznao je varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka s osnovnim podacima o Općini Nedelišće te aktivnostima na društvenom, komunalnom i ostalim područjima. Istaknuo je dobru suradnju Općine i Župe, posebice kada je bila riječ o zamjeni zemljišta radi otvaranja novog uličnog koridora u Nedelišću. Iznio je i podatke o ulaganjima u sakralne objekte i druge crkvene potrebe u skladu s proračunskim mogućnostima te kroz projekte s Ministarstvom kulture i u suradnji s Konzervatosrkim odjelom.

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak zahvalio je na prijemu i rekao kako se za posjeta župama svoje biskupije uvijek želi susresti i s civilnim vlastima kako bi se upoznao s općim stanjem života i djelovanja građana pojedinih mjesta. Rekao je kako ga raduje dobra suradnja Općine i Župe te je pozvao da se određeni problemi koji se javljaju u društvu pokušaju riješiti suradnjom u zajedništvu različitih struktura gdje će Crkva učiniti sve da pomogne u okviru njezinog poslanja.

Načelnik Mladen Horvat darovao je biskupu škrinju s domaćim proizvodima, a biskup mons. Josip Mrzljak uručio je načelniku knjigu o prvom varaždinskom biskupu pokojnom Marku Culeju.

Vizitaciju Župe Presvetog Trojstva Nedelišće biskup mons. Josip Mrzljak započeo je molitvom u župnoj crkvi Presvetog Trojstva nakon čega se uputio na mjesno groblje gdje se pomolio kod svećeničke grobnice, a zatim je posjetio Mariju Bacinger, majku pokojnog svećenika Dragutina Bacingera, rodom iz Nedelišća. Sa svojim domaćinima biskup Mrzljak je tijekom dana posjetio Osnovnu školu Nedelišće i Dom za starije i nemoćne osobe u Slakovcu, a obišao je i kapele svetog Florijana u Slakovcu, Presvetog Trojstva u Pretetincu, svetog Josipa radnika u Dunjkovcu, a nakon razgovora sa župnim ekonomskim i pastoralnim vijećem posjetio je i crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pušćinama gdje je na večer predslavio misno slavlje.